Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Zebrastuens nyheder

Zebrastuen uge 49

I denne uge har vi til samling sunget “Rudolf med den røde tud”,  sagt nisse rim og lavet juleyoga. 

Mandag har der været fokus på finmotorik. Børnene har samlet forskellige puslespil, lavet perler og juleklip.

Tirsdag har de største børn øvet Lucia. Vi øvede at gå og synge på samme tid samt hold lyset. Imens har der på stuen været små gruppe som har lavet puslespil samt små nisser i stof. 

Onsdag har alle børn været på tur til skoven. Her havde vores nisse ven Bobo tabt en masse nissehuer som vi skulle hjælpe ham med at finde. 

Torsdag har de største børn øvet Lucia. Alle andre børn har lavet julehemmeligheder. 

Fredag var det zebra stuen som stod for fællessamlingen udenfor. Efterfølgende varder lege på legepladsen. 

Rigtig god weekend. Anja, Emma og Mille 

Zebrastuen uge 48

Til samling i denne uge har vi sunget sangen "På loftet sidder nissen med sin julegrød", "Det bor en lille nisse" samt leget legen en tosse sang. efter samling har vi set "Sikker og søn" med trafik. 

Mandag:
En gruppe børn har været på tur og haft trafik bingo. Hjemme i børnehaven blev der øvet Lucia og imens var resten af børnene på legepladsen og lege. 

Tirsdag:
Der blev leget fællesledelse på legepladsen med fokus på trafik.

Onsdag:
Alle børn var på tur i nærmiljøet og opleve trafikken. 

Torsdag:
En gruppe børn havde dialog læsning " pas på mig i trafikken" De største børn øvede Lucia med sang og optog. Resten af børnene legede på stuen. 

Fredag: 
Fællessamling på legepladsen. Efterfølgende var der fokus på finmotorik med perler og puslespil på stuen samt leg på stuen. 


I næste uge opstarter der en inklusion indsats på zebrastuen. PPR pædagogen hedder Camilla og vil løbende være på vores stue. Dette for at styrke børnefællesskabet. 

Tak for denne uge - Rigtig god weekend. 
Anja, Emma og Mille 
 

Zebra uge 47

I denne uge har vi haft om lydbyen, hvor vi har haft fokus på lyden G. Vi har mødt og læst om Grethe gartner der har en gårdbutik. Været nysgerrige på ord med lyden G, talt om hvad en gartner er og hvad de laver. Nogle har været i skoven, hvor vi ledte efter og talte om dyrene: hvor er de henne og hvorfor taber træerne deres blade? Vi samlede blade til at lave vores eget grantræ, med stjerne på toppen. De skal pynte lidt på stuen, inden de kommer med hjem. Vi har også haft fokus på Sikker og Søn, set en lille film om hvordan man holde øje med bliklyset. På legepladsen, har børnene været med til at lave cykelbane om til trafik legeplads, med rundkørsel, p-plads, ensrettet veje, hajtænder og forgængerovergang. Det blev til mange små legerelationer, der cyklede og gik rundt på legepladsen. Der var opmærksom på trafikregler og fodgængerne. Politiet opretholde lov og orden. Regnbuegr. Har talt om Lucia og øvet sangen. Der er også lavet fine fuglehuse, som er blevet sat op rundt omkring på legepladsen. Til samling har vi sunget og talt om dagens gang. Til frokost og eftermiddagsfrugt har vi læst forskellige bøger. Det har selvfølgelig også været tid til forskellige sanglege og leg inde og som ude. Fokus sproglig opmærksomhed, kreativitet, natur og naturfænomener, trafik, fællesskab, socialerelationer og krop/bevægelse.

Zebra uge 46

I denne uge har samlingen bestået af sangen “Jeg bygger mig en bil.” Rimet “ sprøjterne kom susende og væltede alle husene” samt sikker og søn - sikker i trafikken.” 

Mandag har årgang 15 været på tur i nærmiljøet for at opleve trafik. Her skulle de finde forgængerfelter, lyssignal samt have fokus på en sikker gå tur (refleksveste, holdene hånd, bliv sammen, opmærksom på trafikken, lyt til de voksne.) Årgang 16/17/18 legede trafiklege på stuen. Der blev også leget med trafik klodser og biler.

Tirsdag har alle været udenfor hele dagen. På legepladsen blev der løbet stærkt og leget biler samt leget fælleslegen “Rød mand stå, grøn mand gå.”

Onsdag har årgang 16 været på tur i nærmiljøet for at opleve trafik. Her var der også fokus på en sikker tur.  De børn som var hjem i børnehaven begynde på julehemmeligheder 🤫

Torsdag bleve det leget trafiklege på legepladsen samt med stor faldskærm. 

Fredag stod zebra for fællessamling på legepladsen. Vi dansede til saneren “Grøn mand - rød mand”, leget fangeleg til bjørnesangen og til slut sang vi fredagssangen. 

Tak for en god uge.  😊 Rigtig god weekend 
Emma, Anja og Mille 

 

Zebra uge 45

I denne uge har zebra til samling: 
-Sunget sangen " 10 små cyklister."
-Rimet "En hest i Rom." 
-Leget bevægelses legen "Stop op når du kommer til kanten." 


Tilslut i vores samling har vi hele ugen set "sikker og søn - sikker i trafikken" 


Mandag og Tirsdag var vi udenfor. Vi har haft fokus på finmotorikken. Der blev samlet blade i mange forskellige efterårsfarver. Bladenes blev brugt til kranse og guirlander. 


Onsdag startede vi på julehemmeligheder. 🤫

Torsdag har børnene været i alderens opdelte grupper. Der blev arbejdet med trafik. - eks "hvordan går man sikrest over vejen." Årgang 17 var på cykeltur og opleve trafikken. Adgang 16 lege på stuen med forskellige trafik lege. Adgang 15 gik tur og samarbejdede om at bevæge sig i trafikken på en sikker måde. Alle grupper blev også  udfordret i forhold til finmotorikken , der blev tegne og klippet. 

Fredag har vi haft børnenes dag. Børnene bestemmer legen.